Vandaag heb ik een makkelijk curryrecept voor je. Eentje die binnen 30 minuten op tafel staat! Boordevol groente en even iets anders dan curry met kip, want je maakt deze curry met rundvleesreepjes.
De sperzieboontjes kook je in kokosmelk voor een romige smaak.
Ingrediënten voor 4 personen:
– zilvervliesrijst afgemeten voor 4 personen
– 600 gram sperziebonen
– een pakje kokosmelk (250ml)
– 2 tomaten
– 3 bosuitjes
– 1 schaal rundvleesreepjes naturel
– 3 eetlepels Thaise rode currypasta
– olijfolie
– 2 eetlepels water
Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de instructies op het pak
Dop de sperzieboontjes en snijd doormidden. Doe de sperzieboontjes in een steelpan met de kokosmelk en kook in 8 minuten gaar.
Snijd de bosuitjes in reepjes en de tomaten in blokjes.
Verhit wat olijfolie in een pan en roerbak het vlees gaar. Voeg de currypasta bij het vlees en roerbak ongeveer 3 minuten mee. Voeg nu de groente en het water toe, doe een deksel op de pan en laat het geheel 5 minuten pruttelen.
Serveer de rijst en curry met de kokos sperzieboontjes. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 30 minuten.