Review Fotofabriek: Foto op Dibond

Gesponsord.
Foto’s van eten maken is een groot onderdeel van een foodblog en soms zitten er foto’s tussen, waar ik echt trots op ben en veel complimenten over krijg van familie en vrienden. Maar in feite doe ik verder nooit iets met de foto’s, behalve op de site of social media te delen. Het was niet in mij opgekomen om foto’s daadwerkelijk af te drukken.

Dus toen ik onlangs benaderd werd door de Fotofabriek.nl met de vraag of ik een foto wilde laten afdrukken op aluminium, zei ik daar geen nee tegen. Natuurlijk wil ik dat wel eens uitproberen!

Het originele idee was dat ik een foto op aluminium zou afdrukken, maar toen ik eenmaal aan de slag zou gaan, was het nogal moeilijk om een foto te vinden waarin weinig wit te vinden was. Daarop boden ze aan dat ik een foto op Dibond mocht afdrukken. Maar waarom zocht ik dan een foto met weinig wit? Waar zit het verschil dan in bij aluminium en Dibond?

Foto op aluminium
Een van de mooiere manieren om foto’s af te drukken is het drukken op geborsteld aluminium. De foto wordt afgedrukt op een aluminiumplaat met een grove structuur, die je duidelijk terug ziet komen in de foto. Het leuke aan dit product is dat alle witte vlakken in de foto de kleur van het aluminium krijgen. Zo krijgt de foto een robuust en industrieel uiterlijk. Het is dus belangrijk om een foto te gebruiken waarin weinig tot geen witte vlakken zitten. De vlakken krijgen namelijk de kleur van aluminium en daardoor ziet de foto er dus heel anders uit.
Ik ben afgelopen jaar in Amerika geweest en ik zit er aan te denken om deze foto gemaakt in Yosemitepark af te drukken op aluminium.
Lovetocookhealthy fotofabriek
Ik denk dat dat heel mooi gaat worden.
Wil je meer weten over foto’s afdrukken op aluminium? Kijk dan hier.

Foto op Dibond
Aangezien mijn blog voor een groot deel natuurlijk over eten gaat en ik veel complimenten had gekregen over deze foto, besloot ik dat dit de foto was die ik zou laten afdrukken.
Gezondere gevulde speculaas muffins
Zoals je ziet zitten er grote witte vlakken in deze foto, dus is deze foto zeer geschikt voor het afdrukken op Dibond. Het verschil met een foto op aluminium is, dat er bij Dibond een witte toplaag op de aluminiumplaat zit, waardoor witte kleuren beter tot hun recht komen.

Het resultaat:
Fotofabriek.nl
De afgedrukte foto ziet er strak en helder uit. In tegenstelling tot de grove structuur van een foto op aluminium, heeft een foto op Dibond een verfijnde look.
Een extra eigenschap van dibond is, dat de foto UV- en waterbestendig is. Dat geeft je de mogelijkheid om de foto zelfs buiten ophangen.

Werkwijze:
De website van de Fotofabriek is zeer gebruiksvriendelijk. Ik ga naar het kopje wanddecoratie en selecteer Foto op Dibond. Daar klik ik op de knop “Begin nu” en de online editor wordt geladen.
Allereerst moet ik een keuze maken voor het formaat van de foto en of ik deze staand of liggend wil. Vervolgens krijg ik de optie om een foto te uploaden. De editor geeft handige tips om je te helpen bij het klaarmaken van de foto. Je kunt nog tekst toevoegen en zelfs een collage maken. Ook heb je de optie om plaatjes toe te voegen.
Aan de hand van deze online editor heb ik binnen vijf minuten mijn foto geüpload, aangepast en klaar staan voor bestelling. Makkelijker dan dit kan het niet.
Ik druk op bestel en krijg nog de optie om een ophangsysteem te kiezen. Je kunt kiezen voor een ophangsysteem met plakstrips (gratis) of een zwevend ophangsysteem. Voor dit laatste betaal je extra. Na betaling krijg je een orderbevestiging en vrij vlot ook een track & trace code. Ik bestelde het product op vrijdag en had het dinsdag al in huis.

Conclusie:
Het pakket werd vlot geleverd en was stevig ingepakt met extra bescherming om de hoeken. De foto is heel helder en scherp afgedrukt en zou niet misstaan in een showroom/galerij. De kleuren komen prachtig tot zijn recht en ik ben heel blij met resultaat. Zo blij zelfs dat ik binnenkort meer foto’s ga laten afdrukken.
Wat ik zelf heel fijn aan de site en online editor vind, is dat deze heel overzichtelijk zijn opgezet. Er worden tips gegeven, zodat er niets fout kan gaan. Daarnaast staan er voorbeeldfoto’s bij de verschillende producten, zodat je het eindproduct kunt zien en dus makkelijk een keuze kunt maken.

Fotofabriek.nl
Goed ingepakt

Bij het maken van deze foto ben ik niet tegen rare dingen aangelopen. Ik raad dan ook iedereen aan om een product via de Fotofabriek.nl te bestellen.
Fotofabriek.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s