Pastaschelpen met ricotta en gehakt

Ik zag dit recept voorbij komen op de site Laura´s bakery. Ik wist gelijk dat ik het recept ook zou gaan maken, alleen vond ik het idee van rauwe gehakt in de oven niet zo aantrekkelijk, dus past ik het recept aan en rulde de gehakt gaar.
Pastaschelpen met ricotta en gehakt-lovetocookhealthy (5)
Ook paste ik de hoeveelheden aan, zodat we er drie keer van konden eten. Er ligt nu lekker een bakje pasta in de vriezer. Handig om iets achter de hand te hebben. Daarnaast koos ik ook voor verse spinazie en gebruikte ik niet nog extra geraspte kaas. Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn draai aan dit recept? Hier komt het:

Ingrediënten voor drie personen:
– 1 teen knoflook, fijngesneden
– 1 rode ui, gesnipperd
– een half bakje cherrytomaten, door midden gesneden
– een halve zak verse spinazie
– 250 gram rundergehakt
– 250 gram ricotta
– 400 gram tomatensaus
– twee handjes pijnboompitjes
– een bol mozzarella
– 175 gram grote pastaschelpen (AH XL)
– zout, peper, olijfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 20 minuten. Kook de pastaschelpen volgens de instructies op de verpakking.
Verwarm wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg vervolgens de gehakt toe en rul deze gaar. Maak op smaak met zout en peper. Nu doe je de spinazie erbij en roerbak je deze tot het geslonken is. Haal de pan van het vuur en roer de ricotta door het mengsel. Vet een ovenschaal in en vul de schelpen met het mengsel. Als de schelpen op zijn (ik moest een beetje stapelen), giet je de saus erover heen. Doe ook de pijnboompitjes en de cherrytomaten erbij. Als laatste verdeel je de mozzarella over de schaal. Schuif de ovenschaal in de oven en bak in ongeveer 20 minuten gaar.

Eet smakelijk!
Pastaschelpen met ricotta en gehakt-lovetocookhealthy

Pastaschelpen met ricotta en gehakt-lovetocookhealthy (2)

Pastaschelpen met ricotta en gehakt-lovetocookhealthy (3)

Pastaschelpen met ricotta en gehakt-lovetocookhealthy (4)
Totale bereidingstijd: 45 minuten.

6 gedachtes over “Pastaschelpen met ricotta en gehakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s