Net voor het weekend deel ik nog even een recept voor een broccolisoep. Deze soep is makkelijk te maken en je hebt binnen een half uur een lekkere, vullende soep op tafel staan. Ik maakte deze soep dit keer met aardappelen die ik nog had liggen. Er komt dus geen room aan te pas.
De soep is vol van smaak en je kunt hem prima voor lunch en diner eten.
Ingrediënten:
– een scheut olijfolie
– twee blokjes kippenbouillon
– een liter water
– een kleine ui, gesnipperd
– twee teentjes knoflook, fijngesneden
– een broccoli, in roosjes
– twee aardappelen geschild en in blokjes
– 1/4 theelepel nootmuskaat
– 1/2 theelepel peper
– optioneel zout
Bereidingswijze:
Doe de olijfolie in een soeppan en verwarm. Voeg de ui en knoflook erbij en fruit deze tot de ui glazig is. Voeg de broccoli en aardappelen toe en laat een minuut meekoken. Doe nu het water en de bouillonblokjes erbij en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 15 minuten koken, totdat de aardappelen en broccoli zacht zijn. Pureer de soep vervolgens en doe de peper en nootmuskaat erbij. Indien je het niet zout genoeg vindt, kun je er nog een snuf zout door doen. Warm nog even goed door en serveer. Eet smakelijk!
Variatietips:
– Voeg gerookte zalmsnippers toe voor meer smaak.
– Vervang de broccoli door bloemkool, pompoen of combineer de broccoli en bloemkool.