Ik wilde van de week een kikkererwtensaldesalade klaarmaken, maar trok per ongeluk een blik witte bonen open. Zonde natuurlijk om weg te gooien, maar wat kun je van witte bonen maken als je er geen warme maaltijd van wilt maken?
Het antwoord is dat je dus groenten en in dit geval witte bonen prima kunt verwerken in een cake. Ik maakte deze cake in minder dan uur en het resultaat was goddelijk. Een kokoscake die op je tong smelt en waar je geen boter of meel in verwerkt. Ben je nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept.
Ingrediënten:
– een blik witte bonen (zo’n groot blik a 300-400 gram, komt overeen met 2 cups)
– drie eieren
– 1/4 cup gesmolten kokosolie met smaak
– 1/4 tot 1 cup suiker ( ik gebruikte zelf 1/4 cup)
– 2,5 theelepel bakpoeder
– 1/2 cup geraspte kokos
– twee theelepels vanille aroma
Bereidingswijze:
Stel de oven in op 180 graden en zet de klok op 30 minuten. Spoel de bonen schoon en laat uitlekken. Pureer ze vervolgens tot een gladde massa. Dit duurt even. Voeg vervolgens de vanille en eieren toe en mix goed door. Doe nu de suiker erbij en mix opnieuw goed door. Als laatste voeg je het bakpoeder, de kokos en de olie erbij. Mix goed en giet in een ingevette vorm.
Bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar. Test met een prikker of hij gaar is.
De cake is erg broos en wat nattig. Dit hoort zo.
Origineel recept, je houdt van apart, ook de andere recepten zijn spannend. Ik heb ook een kikkererwtenkoek geblogd met chocolade, misschien vind je die ook lekker. Op http://www.dasanderekoek.wordpress.com vind je dit.
Fijne feestdagen, Nicole!
LikeLike
Dank je wel Inostrate!
Ik heb het recept opgezocht en het lijkt me erg lekker. Ik ga hem zeker maken, maar dan wel met kokosbloesemsuiker.
Ik wens jou ook fijne feestdagen!
LikeLike