Gourmetten

Gourmetten doen wij Nederlanders graag en vaak. Vooral tijdens de verschillende feestdagen zie je in de folders van de supermarkten kant en klare gourmetpakketten voorbij komen. Drie halen twee betalen en lekker makkelijk, want je hoeft niets te doen. Je trekt het bakje met vlees of vegaburgers open en kunt gelijk beginnen.

In mijn familie hebben we die kant en klare pakketten al lang geleden afgezworen. Afgezien van het feit dat ze vaak niet voordelig zijn, je betaalt veel geld voor weinig vlees, zit je bij zo´n pakket vast aan het vlees dat in het pakket zit. In mijn familie bereiden we de verschillende soorten vlees altijd zelf.

Zo halen we bij de slager hamburgers, reepjes kip, (kalkoen)shoarma, gehakt en burgers van kip. De burgers / hamburgers snijden we in kleine driehoekjes en van het gehakt en bacon maken we slavinkjes. Vervolgens doen we alles op verschillende schalen en zo hebben we genoeg vlees zonder ons scheel te betalen aan kant en klare pakketten.

Ik vind juist de voorbereiding hartstikke leuk. Terwijl de een de slavinkjes maakt, snijd de andere de groente en het stokbrood. Het vlees dat wij op de gourmet leggen gaart gemakkelijk, terwijl sommige vleessoorten in een pakket vaak moeilijk garen. Als je honger hebt wil je niet lang op een stuk vlees moeten wachten, toch?

We doen altijd stokbrood, champignons en maïs erbij en dan heb je meer dan genoeg groente voor bij de gourmet. De ervaring leert dat we de groente altijd over hebben en dat al het vlees op is, dus houden we het maar bij twee groenten. Bij het stokbrood hebben wij dan nog kruidenboter en tapenade en we zorgen altijd dat er cocktailsaus, knoflooksaus en pindasaus op tafel staat. Het vereist wat voorbereiding, maar dan heb je ook wat. Gourmetten maar.

Gourmetten-tafel

Gourmetten-schnitzels

Gourmetten-kip

Een gedachte over “Gourmetten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s