Gezondere kaas crackers

Ken je die kaasstengels en kaasvlinders van bladerdeeg? Die kaashapjes die bij verjaardagen op tafel staan? Die zijn natuurlijk erg lekker, maar ik kan ze helaas niet eten. Bladerdeeg is voor mij een taboe. Maar soms, heel soms vind ik het jammer dat die kaashapjes aan mijn neus voorbij gaan.
Nu had ik toevallig nog geraspte kaas in de koelkast liggen en die moest nodig op. Datzelfde gold voor de volkoren tarwemeel en een restjes boter. Dus waarom ging ik daar geen kaas snacks van maken? Kaas crackers die ik wel mag eten wel te verstaan. Het mooie van dit recept is dat er maar vier ingrediënten in gaan en ze ook nog eens in minder dan een half uur klaar zijn. Nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept.

Ingrediënten voor een klein bakje:
– een cup geraspte kaas, 30+
– een halve cup volkoren tarwemeel
– 1/4 theelepel zout
– 3 eetlepels zachte boter

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 15 minuten. Doe vervolgens de kaas, het meel en zout in een keukenmachine en pulseer kort om te mengen. (Ik heb zelf geen keukenmachine, dus heb ik gelijk alle ingrediënten bij elkaar gedaan en alles met de hand tot een deeg gekneed.)
Voeg vervolgens de boter toe en pulseer tot er een bal ontstaat. Haal de bal uit de keukenmachine en kneed goed door. Als het deeg wat te kruimelig is voeg je een paar druppels water toe.
Leg een grote snijplank neer en beleg met bakpapier. Rol het deeg uit (niet te dun) en snijd er kleine crackers uit. Die van mij waren ongeveer 2 bij 2 cm.
Bak de crackers in +/- 15 minuten gaar. Ze worden niet heel bruin, maar dat neemt niet weg dat ze niet knapperig zijn. Eet smakelijk!

Deze crackers zijn natuurlijk ook een ideale snacks voor kinderen.

Kaascrackers-gezonder-kaas

Gezondere-kaas-crackers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s