Review: Restaurant Pallas Athene

Onlangs was ik een dagje op stap met mijn ouders. Na afloop reden we terug naar Almere en nam ik hen mee naar het Griekse restaurant Pallas Athene.

Ik wilde hier al een hele tijd eten, maar tot nu toe was het er niet toe gekomen. Ondanks dat het een erg populair restaurant is, kon ik gewoon nog een tafel krijgen om 17:00 uur. Het restaurant ligt bij een klein winkelcentrum en dus kun je makkelijk je auto kwijt.

Het restaurant
Het restaurant heeft onlangs een makeover ondergaan hoorde ik van meerdere mensen. Het is erg ruim opgezet, er zit voldoende ruimte tussen de tafels en het oogt erg fris en nieuw allemaal.

Eten
Zodra je zit krijg je een glaasje Ouzo aangeboden en krijg je de kaart overhandigt. Er is een zeer ruime keuze en je kunt voor €28,95 een driegangenmenu nemen, waarbij je alles van de kaart kunt kiezen. We besloten uiteindelijk voor deze optie te gaan.
Mijn vader en ik kozen beide voor de gambas uit de oven en mijn moeder koos voor de carpaccio. Het voorgerecht stond erg snel op tafel en we hebben echt gesmuld! Niets is lekkerder dan de gambas te pellen en met je vingers op te eten.

Als hoofdgerecht koos ik voor de gestoofde lamsbout met groenten en aardappels uit de oven. Mijn ouders kozen allebei voor een vleesgerecht. Tussen het voor- en hoofdgerecht zat minder dan 15 minuten, dus ze zijn erg snel met serveren. Het vlees was van ons alle drie heel mals en sappig. Het viel gewoon van het bot af.
Als toetje koos ik de chocolade soufflé met vanilleijs en geen slagroom. Ook dit gerecht was perfect bereid.

Ik had al goede verhalen gelezen over dit restaurant, maar na hierna te hebben gegeten kan ik die verhalen beamen. Wat hebben wij lekker en meer dan voldoende gegeten!

Prijs
Zoals ik al schreef, heb je voor 28,95 een driegangenmenu, waarbij je alles van de kaart kunt kiezen. Samen met drinken waren we voor drie personen onder de 100 Euro kwijt. Dat is absoluut niet duur, al helemaal niet als je bedenkt dat het eten van zo’n goede kwaliteit is.

Service
De service is erg goed. Er wordt regelmatig gevraagd of je nog iets te drinken wilt en het personeel is erg vriendelijk en vlot met het serveren en het opruimen.

Eindoordeel
Dit restaurant zit dicht bij mij in de buurt en dus kan ik er lopend of op de fiets naartoe. De recensies op Internet waren niet gelogen en daarom ga ik hier zeker nog een keer terug. Er is zoveel keuze dat ik hier nog lang niet uitgegeten ben! Daarnaast vind ik de prijs erg scherp. Ja ik heb een nieuwe favoriet in mijn restaurantlijstje!

Je vindt Pallas Athene aan de Rembrandtweg 14, 1318 KR Almere.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s