Restaurants in Amerika (Californië)

Vandaag schrijf ik verschillende korte reviews over de restaurants die wij op onze reis door Amerika hebben bezocht. Ik ging er vooraf nogal blanco naartoe en door zelf op zoek te gaan en zomaar ergens naar binnen te lopen, kwamen we in de leukste restaurants /diners.

Ik begin met de restaurants die we in Californië bezochten. Lezen jullie mee?

Pinecrest Diner
Ons hotel in San Francisco lag vlakbij Union Square en aangezien er geen ontbijt geserveerd werd, zocht ik in de hotelkamer snel naar ontbijtrestaurants daar in de buurt. Pinecrest Diner kwam naar voren als een van de beste Amerikaanse diners.

Dus daar belandden we op zondagochtend half 8. (We waren vroeg wakker…). We kozen allebei voor Amerikaanse pannenkoeken met aardbeien, boter en siroop. De koffie (ook decaf) werd telkens bijgevuld en de veelal Spaansprekende bediening ging kordaat te werk. Het duurde dan ook niet lang voordat de pancakes voor onze neuzen stonden.

Ze waren echt heel lekker en ik heb zelfs geen boter of siroop gebruikt (alleen even geproefd). Ik vond ze zo al ontzettend lekker. Ze lagen alleen wel wat zwaar op de maag. Nou is mijn maag sowieso erg gevoelig qua eten, maar in dit geval had ik een paar uur later toch echt wel een beetje buikpijn. Gelukkig duurde dat niet te lang en beveel ik deze diner zeker aan voor een Amerikaanse ontbijtervaring.

Adres: 401 Geary St, San Francisco, CA 94102

Boudin Bakery & Cafe
Mijn schoonzusjes hadden me aangeraden om bij de pier van San Francisco clam chowder te gaan eten. Dus zochten Martijn en ik een plek waar dat kon. Uiteindelijk kwamen we uit bij Boudin Bakery & Cafe, waar ze clam chowder in een kom van zuurdesembrood serveren. Martijn ging voor de chili con carne versie, want hij is niet heel fan van vis.

Ik moet zeggen dat ik niet zo goed wist wat ik ervan kon verwachten, maar toen ik de eerste hap had genomen, wilde ik dat er geen eind aan kwam. De combinatie van zuurdesembrood en de chowder was goddelijk.
Zeker de moeite waard om langs te gaan als je van vis houdt.

Adres: 160 Jefferson St, San Francisco, CA 94133

Big Sur River Inn
Wij waren vanuit Monterey gaan rijden en kwamen onderweg dit restaurant tegen. Aangezien het al aan de late kant was, besloten we hier te gaan eten.

We kozen beide voor de california gaucho steak met chimichurri, knoflook aardappelpuree en groente. Zo dat was smullen zeg!
Het restaurant heeft een ruime keuze en geeft keurig aan als iets glutenvrij is. De service is heel goed en snel en je zit op een prachtig plekje. Zeker een aanrader!

Adres: 46800 CA-1, Big Sur, CA 93920

The Taj Cafe
We kwamen laat aan in Ventura en besloten op aanraden van de moteleigenaresse naar de hoofdstraat te gaan om iets te eten. Daar kwamen uiteindelijk uit bij The Taj Cafe. Er zat een sticker van Tripadvisor op de deur en dus besloten we dat het veilig was om naar binnen te gaan.

Toegegeven, het interieur riep wat twijfels bij mij op, maar toen we eenmaal zaten, werden we gelijk voorzien van water en brood met dipsausjes. We besloten de kokoscurry met kip te nemen en dat bleek een goede keus!

Om ons heen zagen we de lekkerste gerechten voorbijkomen, maar ons gerecht stelde ons ook niet teleur. We kregen een grote portie die meer dan voldoende was en we kregen een dessert van het huis.

Het personeel was af en toe wel wat stug, maar dat namen we voor lief. Het eten was goed en daar gaat het om.

Adres : 574 E Main St, Ventura, CA 93001

Pete’s Breakfast House
Opnieuw op aanraden van de moteleigenaresse gingen we naar Pete’s Breakfast House voor, jawel, ontbijt. Dit ontbijtrestaurant is erg populair en volgens de locals the place to be om te ontbijten. Ze staan er in het weekend dan ook graag voor in de rij.

Wij waren er op een doordeweekse dag en konden gelijk een tafel uitzoeken toen we binnen kwamen. We werden meteen voorzien van koffie (ook decafé!) en kregen de kaart. Het was nog best moeilijk om een keuze te maken, maar uiteindelijk ging ik voor Pete’s homemade granola met vers fruit en Martijn koos de French toast.

We wisten gelijk waarom dit zo’n populaire plek is! Heerlijk en vers eten en er is een ruime keus. De bediening is ontzettend aardig en behulpzaam en de prijzen liggen een stuk lager dan in San Francisco. Dus mocht je in Ventura zijn, dan moet je zeker langs gaan!

Adres: 2055 E Main St, Ventura, CA 93001

Waffle Shop
Op de weg terug naar San Francisco kwamen we dit restaurant tegen. We besloten er te brunchen. Zodra je binnenstapt, word je vriendelijk begroet en mag je een plekje uitzoeken. De Waffle Shop heeft een typisch Amerikaans interieur en er zitten veel gezinnen en werklui uitgebreid te ontbijten.

Ik koos voor de wafels met appels en rozijnen en heb genoten van iedere hap. Dus, mocht je er langs rijden, stop dan zeker even voor een heerlijke wafel!

Adres:1601 W Main St, Turlock, CA 95380, USA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s