Dit jaar mocht ik opnieuw de eerste asperges proeven met de aspergebox van Kroon op het werk. In voorgaande jaren maakte ik al verschillende recepten, zoals Aspergesoep, Asperges in bladerdeeg, Asperges met een Oosters tintje, dit jaar maakte ik weer twee verschillende recepten, waar deze de tweede van is.
Deze aspergeragout is ideaal voor een brunch of als voorgerecht. Je moet alleen even wat geduld hebben om de saus in te laten dikken. Ik had de schillen van mijn eerste recept Gewokte asperges met honing bewaard. Daarmee maakte ik een bouillon om de asperges in te koken. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten:
- 250 gram witte asperges
- 50 ml kookroom light
- 2 eetlepels bloem
- 25 gram plantaardig alternatief voor roomboter
- 1 liter water
- 2 blokjes groentebouillon
- De schillen van 1 kilo asperges
- Peterselie (ter decoratie)
- Peper
- Ragoutbakjes
Bereidingswijze:
- Schil de asperges en snijd ze in kleine stukjes.
- Breng een pan met water aan de kook, voeg de bouillonblokjes, alle schillen en de aspergesstukjes toe en kook 8 minuten.
- Haal de stukjes asperges uit de pan en giet 300ml bouillon af en zet apart.
- Smelt het plantaardig alternatief voor boter in een pan en voeg dan in keer de bloem toe. Bak deze lichtbruin.
- Voeg dan de aspergebouillon beetje bij beetje toe, terwijl je roert met een garde. Neem de bodem van de pan goed mee.
- Laat de ragout 5 minuten pruttelen, zodat hij indikt. (Blijft je ragout dun, gebruik dan wat maïzena om de ragout dikker te maken.)
- Roer als de ragout dik genoeg is de asperges erdoor en maak op smaak met wat peper.
- Verwarm de ragoutbakjes volgens de instructies op het pak en vul ze met de ragout.
- Serveer en geniet!
Totale bereidingstijd: 35 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
