Dit jaar mocht ik opnieuw de eerste asperges proeven met de aspergebox van Kroon op het werk. In voorgaande jaren maakte ik al verschillende recepten, zoals Aspergesoep, Asperges in bladerdeeg, Asperges met een Oosters tintje, dit jaar maakte ik weer twee verschillende recepten, waar deze de eerste van is.
Ik blancheerde de asperges heel kort en wokte ze daarna in het plantaardig alternatief voor roomboter van Blue Band. Daarna bedekte ik ze met een laagje honing van Melvita uit een eerdere Foodybox. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten:
- 750 gram witte asperges
- 1 teentje knoflook
- Een klontje plantaardig alternatief voor roomboter
- 3 eetlepels ongebrande cashewnoten
- 2 volle eetlepels honing
- Peper
- Peterselie (ter decoratie)
Bereidingswijze:
- Schil de asperges en snijd ze in stukjes.
- Breng een pan met water aan de kook en blancheer de asperges 2 minuten en giet ze af.
- Snijd de knoflook fijn, verhit het plantaardige alteratief voor roomboter in een wokpan en bak hierin de knoflook.
- Voeg dan de asperges toe samen met de cashewnoten en wok ze tot de asperges gaar zijn.
- Roer dan de honing door de asperges en maak af met een snuf peper en de peterselie.
- Serveer en geniet!
Totale bereidingstijd: 25 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Een gedachte over “Gewokte asperges met honing”