Snelle en heerlijke pizza plaattaart met kip

Vandaag heb ik het recept voor je van een pizza plaattaart. Dit recept ontstond, omdat ik restjes moest opmaken uit de koelkast.  Net zoals alle andere plaattaarten is dit een super makkelijk recept, waar je weinig werk aan hebt, maar wel een heerlijk maal of hapje op tafel zet. Lees je mee voor het recept?


Ingrediënten voor een plaattaart

– een rol vers bladerdeeg
– een pot groene pesto
– een bol mozzarella
– 1 bakje kipreepjes
– een handje snoeptomaatjes
– 80ml tomato frito
– twee theelepels Italiaanse kruiden
– 100 gram geraspte kaas 30+

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 25 minuten.
– Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat, vouw de randjes naar binnen en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg (niet de randjes).
– Smeer de tomato frito over het bladerdeeg.
– Snijd de snoeptomaatjes door de midden en snijd de mozzarella in dunne plakken.
– Verdeel ook de snoeptomaatjes, kipreepjes en mozzarella over de plaattaart.
– Maak de Italiaanse plaattaart af met de Italiaanse kruiden, pesto en geraspte kaas. Zoals je op de foto kunt zien heb ik de plaattaart rijkelijk bedeeld met de pesto. Je hebt dan ook geen peper en zout nodig om de plaattaart smaak te geven.
– Bak de plaattaart in 20-25 minuten gaar.
– Eet smakelijk.

Totale bereidingstijd: 35 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Plaats een reactie