Ik heb weer een nieuwe favoriete soep, namelijk deze tomatensoep met tortellini. Deze soep is heel makkelijk klaar te maken en vult goed.
Je hebt niet veel ingrediënten nodig om deze soep te maken en daarnaast is hij in 30 minuten klaar. Lees je mee?Ingrediënten:
– 750 romatomaten
– 800 ml groenteboullion (2 boullionblokjes oplossen in een liter water en 800 ml gebruiken)
– 1 winterwortel
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 bak verse tortellini ricotta en spinazie (AH)
– een scheutje olijfolie
Bereidingswijze:
– Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
– Fruit de ui en knoflook aan in de olijfolie.
– Schil ondertussen de wortel en snijd in plakjes en snijd de tomaten in partjes.
– Voeg de tomatenpartjes en wortel toe en bak kort mee.
– Voeg nu de tomatenpuree toe en bak ook kort mee.
– Doe de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 15 zachtjes koken.
– Pureer de soep goed glad (zeef de soep eventueel) en kook de tortellini in de soep.
– Serveer zodra de tortellini gaar is. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 30 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
