Deze tortellini ovenschotel is een heerlijke maaltijd die ideaal is voor een drukke dag. De oven doet namelijk het meeste werk voor je. Daarnaast zal ook iedereen hier van smullen, want wie houdt er nou niet van pasta met kaas en dan ook nog eens uit de oven?
Het is een gerecht dat je super makkelijk klaarmaakt en zeker vaker zult klaarmaken. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor 4 personen:
– 2 pakjes tortellini spinazie & ricotta
– 70 gram tomatenpuree
– 200 ml kookroom light
– 300 gram diepvries doperwten
– 250 gram snoeptomaatjes
– 1 bakje spekjes
– 150 gram geraspte kaas
– een theelepel Italiaanse kruiden
– peper en zout
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 10 minuten.
– Kook water in de waterkoker, giet dit in een pan en kook de erwtjes beetgaar.
– Kook ook de tortellini volgens de instructies van het pak, giet af en vang een beetje kookvocht op.
– Doe de tortellini in een ovenschaal samen met de erwtjes.
– Maak de saus door de kookroom met de tomatenpuree en Italiaanse kruiden te mengen en maak op smaak met peper en zout.
– Snijd de tomaatjes doormidden en doe deze bij de tortellini en erwtjes in de ovenschaal.
– Roer dan de saus met een beetje kookvocht door de pasta en strooi de geraspte kaas erover.
– Doe de tortellini ovenschotel 10 minuten in de oven.
– Verhit ondertussen een koekenpan en bak de spekjes.
– Laat de spekjes uitlekken op keukenpapier.
– Als de tortellini ovenschotel klaar is verdeel je de spekjes erover.
– Eet smakelijk.
Totale bereidingstijd: 25 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
