Pitabroodjes met Korean bbq pulled chicken

In de foodybox Pasen van Kroon op het werk zat een fles Korean bbq saus en in de foodybox zomer een fles Korean mayo, beide van de Mama Asia lijn van Remia.* Ik besloot er pitabroodjes met Korean bbq pulled chicken mee te maken. Deze pitabroodjes met korean bbq pulled chicken maak je makkelijk en snel klaar. Precies zoals je van me gewend bent.

Je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig en zet een smakelijk broodje op tafel. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Een pak kleine pitabroodjes
  • 1 fles Korean bbq saus
  • 1 fles Korean mayo
  • 2 stukken kipfilet
  • 1 zak slamelange ijsbergsla
  • 2 handjes pinda’s
  • 1 blokje kippenbouillon

Bereidingswijze:

  • Doe de kipfilet met een halve liter water en het bouillonblokje in een pan en breng aan de kook.
  • Laat de kipfilet ongeveer 10 minuten gaar koken en haal het dan uit de pan.
  • Trek met twee vorken de kip uit elkaar en doe de kip dan in een koekenpan met 3-4 eetlepels Korean bbq saus. Verhit de kip kort terwijl je de saus er doorheen roert.
  • Verwarm de pitabroodjes in het broodrooster of in de oven en snijd ze open.
  • Besmeer de pitabroodjes met 1 volle eetlepel Korean mayo en vul ze dan met de sla, pulled chicken en pinda’s.
  • Maak af met nog wat extra Korean mayo.
  • Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 20 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

*De Mama Asia-lijn van Remia vind je onder andere in het schap van de Albert Heijn, Jumbo, Plus en Poiesz.

Plaats een reactie