Dat ik van plaattaarten houd is bekend. Deze Italiaanse plaattaart met gehaktballetjes is de nieuwste aanwinst op de site. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor een plaattaart
– een rol vers bladerdeeg
– 1/2 courgette
– 1/2 rode ui
– 200 gram tomato frito
– 4 (runder)chipolataworstjes
– 100 gram geraspte kaas 30+
– twee eetlepels Italiaanse kruiden
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 30 minuten.
– Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat, vouw de randjes naar binnen (of snijd met een mesje een dun randje in het bladerdeeg zonder door te snijden) en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg (niet de randjes).
– Snijd de courgette in dunne plakjes, snijd de ui in dunne halve maantjes, haal de velletjes van de chipolataworstjes en draai balletjes van het vlees.
– Smeer de binnenkant van de plaattaart in met de tomato frito.
– Strooi de Italiaanse kruiden over de plaattaart.
– Verdeel de courgette, ui en chipolataballetjes over de plaattaart.
– Verdeel als laatste de geraspte kaas over de plaattaart.
– Bak de plaattaart in 25-30 minuten gaar.
– Eet smakelijk.
Totale bereidingstijd: 35 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
