Ben je op zoek naar een lekkere, makkelijke en vegetarische quiche? Lees dan vooral verder.
De quiche met zoete aardappel en feta is een heerlijke variatie op de andere quiches en hartige taarten op Lovetocookhealthy.nl.
Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor een quiche
– een rol vers hartig taartdeeg
– 2 zoete aardappels samen à 400 gram
– 1/2 rode ui
– 3 eieren
– 200 ml crème fraîche
– 100 gram feta
– 2 theelepels oregano
– peper en zout (naar smaak)
– olijfolie
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 30 minuten.
– Snipper de ui en bak deze in wat olijfolie glazig.
– Snijd de zoete aardappels in plakjes en kook ze kort gaar. Laat ze uitlekken en dep ze droog met een keukendoek.
– Meng in een kom de eieren met de crème fraîche, oregano en peper en zout.
– Verdeel het deeg over een bakvorm en prik gaatjes in de bodem.
– Verdeel de zoete aardappelplakjes en ui over de bodem en stort hierover het eimengsel.
– Verdeel de feta over de quiche.
– Bak de quiche in 30 minuten gaar.
– Eet smakelijk.
Totale bereidingstijd: 50 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
