Plaattaart met zoete aardappel, rode biet en feta

Vandaag heb ik het recept voor je van een plaattaart met zoete aardappel, rode biet en feta. Net zoals alle andere plaattaarten is dit een super makkelijk recept, waar je weinig werk aan hebt, maar wel een heerlijk maal of hapje op tafel zet. Lees je mee voor het recept?


Ingrediënten voor een plaattaart

– een rol vers bladerdeeg
– 1 zoete aardappel
– 2 kleine rode bieten
– 1/2 rode ui
– 125 gram feta
– 125 gram mascarpone
– een theelepel gedroogde tijm
– peper en zout

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 30 minuten.
– Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat, vouw de randjes naar binnen (of snijd met een mesje een dun randje in het bladerdeeg) en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg (niet de randjes).
– Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakjes.
– Snijd de rode bieten in dunne plakjes en snijd de ui in dunne ringen.
– Meng de mascarpone met de tijm, maak op smaak met peper en zout en smeer het bladerdeeg hiermee in.
–  Verdeel de zoete aardappel, rode biet en ui afwisselend in rijen over de plaattaart.
– Verkruimel de feta over de plaattaart en maak af met nog wat peper.
– Bak de plaattaart in 25-30 minuten gaar.
– Eet smakelijk.

Totale bereidingstijd: 35 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Plaats een reactie