Rijst met broccoli, zalm en teriyakisaus

Het was alweer een tijd geleden dat we zalm hadden gegeten. Mede doordat het vrij duur is, staat het niet vaak op tafel.  Deze rijst met broccoli, zalm en teriyakisaus maak je zoals je van me gewend bent makkelijk en snel klaar.
Perfect om te maken na een drukke dag.  Lees je mee voor het recept?

Broccoli-zalm, terriyaki-lovetocookhealty

Ingrediënten voor 2 personen:
– 2 stukken zalm (diepvries, ontdooid)
– zilvervliesrijst afgemeten voor 2 personen
– 1 stronk broccoli
– 1 flesje teriyakisaus (gebruik ongeveer de helft)
– olijfolie
– (optioneel sesamzaadjes)

Bereidingswijze:
– Breng water aan de kook en kook hierin de rijst gaar.
– Snijd de broccoli in kleine roosjes.
– Snijd de zalm in blokjes.
– Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak hierin de zalm gaar. Zet daarna even weg.
– Verhit nog een scheutje olijfolie in de wok en bak hierin de broccoli beetgaar.
– Voeg de teriyakisaus naar smaak toe en roer ook de zalm door de saus.
– Laat het geheel rustig pruttelen tot de rijst gaar is.
– Giet de rijst af en verdeel over de borden.
– Verdeel hierover de broccoli en zalm in de teriyakisaus.
(Optineel: rooster sesamzaadjes in een droge koekenpan en verdeel over de borden.)
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 25 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

 

Een gedachte over “Rijst met broccoli, zalm en teriyakisaus

Plaats een reactie