Vandaag heb ik het recept van een schuddebuikjes cake voor je. Het is een heerlijke variatie op de andere cakerecepten op mijn site. Door de speculaas- en koekkruiden ruikt het hele huis binnen de kortste keren heerlijk.
Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor een cake:
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram boter (kamertemperatuur)
– 200 gram suiker
– vier eieren (kamertemperatuur)
– 1 zakje vanillesuiker
– 60 gram schuddebuikjes +10 gram decoratie
– twee theelepels speculaas- en koekkruiden
– een snufje zout
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op 60 minuten.
– Mix in een kom de boter, suikers en zout tot een romig mengsel.
– Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel.
– Voeg als laatste het zelfrijzend bakmeel en de speculaas- en koekkruiden toe en mix dit tot je een glad beslag hebt.
– Meng de 60 gram schuddebuikjes door het beslag.
– Vet een bakvorm in en bestrooi rijkelijk met bloem. Dit zorgt ervoor dat de cake straks makkelijker uit de vorm komt.
– Stort het beslag in de vorm, strooi de overige 10 gram schuddebuikjes over de bovenkant en bak de cake in 60 minuten gaar.
– Als de cake klaar is laat je hem even afkoelen in het blik. Haal dan de cake er voorzichtig uit en laat de schuddebuikjes cake vervolgens verder afkoelen op een rooster.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 1 uur 15 minuten.
Bewaar de cake in luchtdichte trommel.
Deze cake is ook heerlijk om te maken voor 5 december of de dagen vooraf aan Sinterklaas.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
