Pasta met gegrilde groente van de barbecue

Ik wilde laatst pasta maken en dacht gehakt uit de vriezer te hebben gehaald. Toen ik die avond wilde gaan koken bleken dat hamburgers voor de barbecue te zijn. Mijn man kwam met het idee om de groente en hamburgers op de barbecue te grillen en ik maakte van de gegrilde groente een heerlijke pastasaus.

Het ideale van deze pasta is dat (kieskeurige) kinderen ongemerkt lekker veel groente binnen krijgen. Lees je mee voor het recept?

img_6121

Ingrediënten voor 4 personen:
– volkoren penne afgemeten voor 4 personen
– 2 hamburgers
– 1 bakje champignons
– 1 grote courgette
– 2 puntpaprika’s
– 1 rode ui
– 1 pakje tomato frito
– een eetlepel olijfolie
– Italiaanse kruiden mix (ik haal deze altijd bij de Lidl)

Bereidingswijze:
– Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
– Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
– Snijd de courgette en puntpaprika’s in plakken/repen.
– Verwarm de barbecue en gril hierop de courgette, puntpaprika’s en hamburgers.
– Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ui en champignons.
– Voeg het pakje tomato frito en de Italiaanse kruiden naar smaak toe en roer tot een saus.
– Doe de saus in een keukenmachine of blender, voeg de gegrilde courgette en puntpaprika toe en pureer/blend/mix tot een egale saus.
– Snijd de hamburgers in blokjes.
– Giet de pasta af en verdeel over de borden.
– Schep de saus over de pasta en maak af met de blokjes hamburger.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 30 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

 

Plaats een reactie