Lasagne met spinazie en champignons

Vandaag heb ik een heerlijke vegetarische lasagne voor je. Een lasagne met ricotta en heel veel kaas! Precies waar ik van hou.

Deze lasagne maak je in een uur klaar. Ben je al nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept.

Ingrediënten:
– 8 volkoren lasagnebladen
– 1 bakje champignons
– 400 gram verse spinazie
– 1 ui en 1 teentje knoflook
– 500 gram ricotta
– 100 gram geraspte mozzarella
– 150 Parmezaanse kaas
– peper en zout
– olijfolie

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 30 minuten.
– Verhit een wokpan en een koekenpan met wat olijfolie.
– Snipper de ui en snijd de knoflook fijn en bak galzig in de wokpan.
– Snijd de champions in plakjes en bak deze bruin in de koekenpan.
– Voeg de spinazie in delen toe aan de wokpan tot deze geslonken is.
– Klop de ricotta los in een kom met peper en zout. Pureer dan de spinazie-ui-knoflook door de ricotta, zodat je een saus krijgt.
– Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
– Doe eerst een laag spinaziesaus in de schaal, daarna 2 lasagnebladen, een laagje spinaziesaus, champingnons, flink wat Parmezaanse kaas en dan weer lasagnebladen, spinaziesaus, champignons en Parmezaanse kaas. Bouw de lasagne verder op en eindig met spinaziesaus, champignons, een klein beetje Parmezaanse kaas en dan de geraspte mozzarella.
– Bak de lasagne in 30 minuten gaar.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur.

Heb jij een van deze recepten gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Plaats een reactie