Stroopwafelijs zonder ijsmachine

In de Foodybox van Kroon op het werk zat een pak stroopwafels van Daelmans. Geheel volgens hun motto “als je geniet, doe het dan goed” maakte ik dit heerlijke, makkelijke stroopwafelijs zonder dat er een ijsmachine aan te pas kwam.

Weinig moeite, even wachten en dan volop genieten. Dit stroopwafelijs is dan ook het ideale stressvrije kerstdessert. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten:
– 500 ml slagroom
– 6 stroopwafels
– 1 blikje gecondenseerde melk
– 1 flesje karamelsaus

Bereidingswijze:
– Hak de stroopwafels in kleine stukjes. Zet twee eetlepels stroopwafelstukjes apart.
– Mix de gecondenseerde melk en slagroom lobbig met een handmixer.
– Roer de stukjes stroopwafels door het mengsel.
– Stort het mengels in een stevige bak, bijvoorbeeld een cakeblik en dek af met vershoudfolie.
– Zet het ijs een nacht in de vriezer.
– Haal het ijs 5 minuten voor het serveren uit de vriezer, dan schept het wat makkelijker.
– Schep het ijs in kommetjes, strooi de apart gehouden stroopwafelstukjes erover en maak af met een drizzle karamelstaus.
– Genieten maar!

Totale bereidingstijd: 15 minuten + een nacht in de vriezer.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Plaats een reactie