In de Foodybox herfst van Kroon op het werk zat een Spaanse chorizo. Deze Spaanse chorizo is voorzien van het Spanish Chorizo-zegel, daarmee voldoet het aan de strenge kwaliteitscontroles om zich Spaanse chorizo te mogen noemen. Ik besloot deze simpele, maar heerlijke bladerdeegflappen te maken met deze Spaanse worst.
Je hebt maar 4 ingrediënten nodig en ze staan binnen 20 minuten op tafel. Chorizo is een typische Spaanse worst die vooral in de wat zwaardere gerechten wordt gebruikt, zoals aardappels met chorizo of linzensoep. Ik besloot de sterke smaak van de chorizo te verzachten door de chorizo te combineren met appel. Hierdoor krijg je in combinatie met het bladerdeeg een heerlijk hapje voor op de borrelplank of brunchtafel. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor 4 bladerdeegflappen:
– 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
– 1/4 chorizo
– 1 appel (elstar)
– een scheutje melk
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven op 200 graden.
– Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
– Snijd de chorizo in zeer kleine blokjes.
– Schil de appel en snijd deze ook in zeer kleine blokjes.
– Meng per bladerdeegflap twee theelepels appel met 1 theelepel chorizo. (De verhouding moet altijd 2 delen appel, 1 deel chorizo zijn.)
– Verdeel de gemengde appel en chorizo over de helft van een plakje bladerdeeg, zodat er een kleine driehoek ontstaat. Laat hierbij de randjes vrij.
– Maak de randjes nat met wat water en vouw het flapje dicht. Druk dit aan met een vork.
– Herhaal bovenstaande stappen nog 3 keer.
– Smeer de bladerdeegflappen in met melk en bak ze in 15 minuten gaar.
– Eet smakelijk.
Totale bereidingstijd: 20 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
