Aardappelsoep

Ik zag laatst op een reisblog van een Amerikaan dat zijn vriendin aardappelsoep maakte. Hoewel ze geen recept lieten zien, bedacht ik me dat ik dat ook wel eens wilde maken.

Het recept voor deze aardappelsoep is erg simpel en je hebt er weinig ingrediënten voor nodig. Het is een romige soep zonder dat je er room of melk aan toevoegt.

De spekjes geven de soep wat bite en extra smaak. Lees je mee voor het heerlijke recept?

Ingrediënten:
– 750 gram kruimige aardappelen
– 1 liter water en 2 blokjes kippenbouillon
– 1 winterpeen
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 pakje spekjes
– olijfolie

Bereidingswijze:
– Schil de aardappels en winterpeen en snijd in kleine blokjes.
– Verhit de olijfolie in een ruime pan.
– Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
– Fruit de ui en knoflook in de pan.
– Voeg dan de aardappelen, bouillonblokjes en water toe en breng aan de kook.
– Kook de aardappels en wortel in 15 minuten gaar.
– Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant en laat deze uitlekken op een bord met keukenpapier.
– Haal de wortel en wat aardappelstukjes uit de pan en zet deze even apart.
– Pureer nu de soep glad.
– Roer de wortel en aardappelstukjes door de gepureerde soep.
– Serveer de soep met spekjes en eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur .

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Plaats een reactie