Deze proteïne bars zijn een perfecte snack na het sporten of om extra proteïne binnen te krijgen. Je maakt ze snel klaar en je neemt ze makkelijk mee.
Ik maakte ze in een brownie bakblik zodat ze lekker dik zijn. Kies je voor een groter bakblik dan zullen de bars dunner zijn. Ik gebruik best veel honing in het recept, je kunt dit naar smaak aanpassen. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor +/- 20 stukken
– 250 gram havermout
– 60 gram proteïnepoeder (vanille)
– 250 naturel pindakaas 100%
– 8 eetlepels melk
– 160 gram honing
– 25 gram chocolade chuncks of chips (optioneel)
Bereidingswijze:
– Meng de havermout en proteïnepoeder in een grote kom door elkaar.
– Doe de honing en pindakaas in een kom en verhit deze kort in de magnetron en roer tot je een egaal mengsel krijgt.
– Meng het natte mengsel met de droge ingrediënten en kneed alles goed door elkaar en voeg lepel per lepel de melk toe totdat je een grote stevige massa hebt.
– Stort het mengsel in een met bakpapier bekleed brownie bakblik.
– Druk goed aan en laat tenminste een uur koud worden in de koelkast. Smelt net voor het uur voorbij is de chocolade.
– Snijd vervolgens vierkantjes van het geheel en smeer of drizzle hier de chocolade over. Laat de chocolade nog even hard worden in de koelkast.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 15 minuten + 1 uur en 15 minuten wachttijd.
Bewaar de proteïne bars in een luchtdichte trommel in de koelkast.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
