Pasta met broccoli en zalm

Deze pasta met broccoli en zalm is een heerlijke en gezonde maaltijd die, zoals je van mij gewend bent, weer snel op tafel zet. Met enkel 5 ingrediënten (plus peper en zout) heb je ook niet een waslijst aan producten nodig om het te maken. De beetgare broccoli en de zachte zalm zijn een heerlijke combinatie met de kruidroomkaas en pasta.

Het is een gerecht dat je super makkelijk klaarmaakt en zeker vaker zult klaarmaken. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor 2 personen:
– volkoren fusilli afgemeten voor 2 personen
– 1 kleine broccoli
– 2 stukken zalm (diepvries, ontdooid)
– 150 gram kruidenroomkaas
– 2 eetlepels Italiaanse kruiden
– peper en zout

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 15 minuten.
– Snijd de broccoli in kleine roosjes en leg deze op een bakplaat.
– Leg ook de zalm op de bakplaat en maak deze op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
– Schep de kruidenroomkaas ook op de bakplaat en doe de bakplaat dan in de oven en bak het geheel in 15 minuten gaar.
– Kook ondertussen ook de fusilli gaar, giet af en bewaar een kopje kookwater.
– Haal de bakplaat uit de oven en trek de zalm met twee vorken uit elkaar en meng met de kruidenroomkaas en broccoli.
– Doe het mengsel bij de afgegoten pasta en voeg eventueel een beetje van het kookwater toe voor een smeuïg geheel. Maak eventueel nog op smaak met peper en zout.
– Eet smakelijk.

Totale bereidingstijd: 30 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Plaats een reactie