Vandaag heb ik een heerlijke spicy chili con carne uit de slowcooker voor je. De ideale maaltijd waarmee je met weinig werk een heerlijke maaltijd op tafel zet. En de gehakt doe je gewoon zo in de slowcooker samen met de andere ingrediënten.

Zet de slowcooker ’s ochtends aan en na 8 uur roer je enkel de gehakt even los en eet smakelijk. Ben je al nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept.
Ingrediënten:
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 1 rode paprika
– 500 gram rundergehakt
– 1 grote pot bruine bonen
– 1 blik kidneybonen
– 2 blikken tomatenblokjes
– 1 blikje tomatenpuree
– 1/2 theelepel gemalen komijnzaad
– 1/2 theelepel kurkuma
– 1/2 theelepel chilipoeder
– 1 blokje runderbouillon
– peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:
– Snijd de paprika in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
– Doe alle ingrediënten in de slowcooker, waarbij je de gehakt in stukken erin doet. (dus niet als 1 bonk.)
– Doe het deksel op de slowcooker en zet de slowcooker op low.
– Na 8 uur roer je de chili door elkaar en roer je de gehakt wat losser, zodat je allemaal stukjes krijgt.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 8 uur en 5 minuten.
Heb jij een van deze recepten gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
