Deze sandwichkoeken maakte ik met de hazelnootpasta en fijn gezeefd exotische vruchten jam van Bonne Maman. Deze producten van Bonne Maman zijn ideaal voor bakcreaties. Ik kreeg de jam in de Foodybox en de hazelnootpasta van The Insiders.

Ik gebruikte een ronde koekvorm en een uitsteker in de vorm van een bloem om de gaatjes in de bovenkant van de koeken te maken. Door de grootte van de ronde koekvorm haalde ik 20 koeken uit het beslag en dat zijn dus 10 sandwichkoeken. De hazelnootpasta en jam smeer je vlak voor het serveren op de koeken anders worden ze snel zacht. Bewaar de niet-besmeerde koeken in een luchtdichte koektrommel.
Ingrediënten voor 10 grote sandwichkoeken
– 200 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
– 160 gram lichte basterdsuiker
– 300 gram patentbloem
– 1 eidooier + 1 geklutst ei
– 1/2 theelepel baking soda
– 1/2 theelepel zout
Bereidingswijze:
– Doe de boter, suiker, bloem, baking soda, het zout en het eidooier in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.
– Vorm er een bal van en verpak het in vershoudfolie.
– Laat het deeg tenminste 1 uur rusten in de koelkast.
– Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 4mm.
– Gebruik de ronde vorm om koekjes uit te steken en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
– Ik kon 9 koeken kwijt per bakplaat.
– Steek in totaal 20 koeken uit en steek dan met de bloemetjesuitsteker kleine bloemetjes uit bij de helft van de koeken. Ik deed dit in delen, want ik heb maar 1 bakplaat en kon 9 koeken per keer bakken.
– Smeer de bovenkant van de koeken in met het geklutste ei en bak de koeken dan 15 minuten op 160 graden.
– Haal de koekjes uit de oven en steek nogmaals de bloemetjes uit.
– Laat ze dan even afkoelen voor je ze op een rooster volledig laat afkoelen.
– Bak de tweede en derde bakplaat koekjes ook in 15 minuten gaar.
– Laat de koeken goed afkoelen en smeer dan de hazelnootpasta of de jam op de koeken en druk de andere helft (met de bloemetjes) erop.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 30 minuten + minimaal 1 uur wachttijd.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
