Weet je nog die mooie doos met producten die ik laatst kreeg van Noototheek? Daar zaten pistachenoten en witte chocolade druppels in en daarmee wilde ik bonbons met pistache ganache maken. Maarja, hoe doe je dat? Vandaag laat ik je dit stap voor stap zien. Belangrijk is wel dat je een silconen vorm hebt om bonbons mee te maken.
Lees je mee?

Ingrediënten voor de pistachepasta
- 75 gram groene pistachenoten
- 40 gram fijne suiker
- een snuf zout
Ingrediënten voor de pistache ganache
- 30 gram pistachepasta
- 200 gram witte chocolade
- 100 ml slagroom
- 30 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 30 gram honing
Ingrediënten voor de bonbons
- 150 gram witte chocoladedruppels
- 150 gram melkchocolade
- Pistache ganache
- 20 gram ruby chocoladedruppels
Bereidingswijze:
Dag 1
Pistache pasta
- Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rooster de pistachenoten 10 minuten in de oven.
- Doe ze warm in een hakmolentje en voeg ook de suiker en een snuf zout toe.
- Maal de pistachenoten net zolang tot je een pasta krijgt, dit duurt ongeveer 15 minuten.
- Schep de pistache pasta in een bakje en zet apart.
Pistache ganache
- Doe de slagroom, boter en honing in een pannetje en breng aan de kook.
- Roer dan 30 gram pistache pasta er doorheen en meng goed.
- Breek de witte chocolade in stukjes en doe in een kom.
- Giet het slagroommengsel over de witte chocolade, laat 1 minuut staan en roer dan tot een egale massa.
- Giet de ganache in een met bakpapier bekleedde schaal, dek af en zet in de koelkast.
Dag 2
- Hou een beetje chocoladedruppels apart en smelt de rest van de witte chocoladedruppels au-bain marie of in de magnetron.
- Roer de apart gehouden witte chocoladedruppels door de gesmolten chocolade tot ze helemaal zijn opgenomen.
- Schep in ieder bonbon vormpje wat witte chocolade en zorg dat de randen ook bedekt zijn met chocolade.
- Zet de vorm voor minstens 30 minuten in de koelkast.
- Haal ondertussen de ganache uit de koelkast en trek voorzichtig het bakpapier los. De ganache is plakkerig, dus je hebt wat geduld nodig.
- Zodra de chocolade in de vorm hard is doe je in ieder bonbon vormpje de pistache ganache. Ik pakte steeds stukjes en die drukte ik in de vormpjes.
- Verwarm de witte chocolade nog even kort, roer door en giet dan bovenop de ganache om de bonbon dicht te maken. Zorg ervoor dat de chocolade niet uit de vormpjes stroomt.
- Tik de bellen uit de chocolade door met de vorm voorzichtig op het aanrecht te tikken.
- Zet de vorm weer in de koelkast en laat zeker een uur uitharden.
- Na dit uur haal je de bonbons uit de vorm, smelt je de Ruby chocoladedruppels en drizzle je deze over de bonbons.
- Laat dit goed drogen in de koelkast.
- Herhaal bovenstaande stappen met de melkchocolade en gebruik een restje witte chocolade om de bruine bonbons mee te versieren.
- Bewaar de bonbons in de koelkast.
- Geniet ervan!
- Bewaar de pistache ganache en pasta in de koelkast of vriezer.
Totale bereidingstijd: dag 1 40 minuten + 1 nacht wachttijd, dag 2 4 uur
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
