Citroen maanzaadcake

Ben je op zoek naar een frisse, smeuïge cake? Zoek dan niet verder. Ik heb het perfecte recept voor je. Deze cake is ook nog eens super makkelijk te maken dus haal alles in huis en ga hem ook maken!

Het maanzaad geeft de cake een lekkere bite en de frosting maakt de cake helemaal af. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor een cake:

  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 1 snufje zout
  • 15 gram maanzaad*
  • Het rasp van 2 citroenen
  • Het sap van 1 citroen
  • 175 gram karnemelk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren

Frosting:

  • 3 eetlepels citroensap
  • 100 gram poedersuiker

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 155 graden en stel in op 60 minuten.
– Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, suiker, maanzaad, citroenrasp en zout.
– Meng in een andere kom de eieren, karnemelk, zonnebloemolie en het citroensap.
– Voeg het natte mengsel bij de droge ingrediënten tot een glad beslag.
– Vet een bakvorm in en bestrooi rijkelijk met bloem/bakmeel. Dit zorgt ervoor dat de cake straks makkelijker uit de vorm komt.
– Stort het beslag in de vorm en bak de cake in 60 minuten gaar.
– Als de cake klaar is laat je hem even afkoelen in het blik, haal je hem er voorzichtig uit en laat je hem vervolgens verder afkoelen op een rooster.
– Meng het poedersuiker met het citroensap om de frosting te maken en giet deze over de cake. Wacht tot de frosting hard is voor je de cake aansnijdt. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur 45 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

* Het maanzaad kreeg ik van Noototheek.

Plaats een reactie