Havermout ontbijttaartje met blauwe bessen en honing

Zoals je misschien gemerkt hebt, ben ik de afgelopen tijd druk aan de slag gegaan met de producten uit de Foodybox kerst van Kroon op het werk. Door deze foodybox maak ik kennis met allemaal (nieuwe) producten. Soms zijn er producten van een eerdere foodybox die ik later alsnog verwerk in een gerecht. Dit keer waren dat de bevroren blauwe bessen van Fast Fruit. Deze lagen al een tijd in de vriezer en deze heb ik uiteindelijk verwerkt in dit heerlijke, vullende havermout ontbijttaartje met blauwe bessen en honing.

Voor dit ontbijttaartje gebruikte ik ook de biologische bloemenhoning van Melvita, die in de afgelopen Foodybox kerst zat. Het geeft het ontbijttaartje net wat extra zoetigheid en maakt daarmee het perfecte taartje. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten:
– 1 rijpe banaan
– 1 theelepel biologische bloemenhoning
– 30 ml halfvolle melk
– 40 gram havermout
– 1/2 theelepel bakpoeder
– 1 handje bevroren blauwe bessen (Fast fruit, ontdooid)

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven op 170 graden en stel in op 30 minuten.
– Bekleed een kleine springvorm (15 cm) met bakpapier.
– Doe de banaan, melk, havermout, honing en bakpoeder in een kom en pureer tot een glad beslag.
– Giet het beslag in de springvorm.
– Dep de ontdooide blauwe bessen droog en verdeel over het ontbijttaartje.
– Bak het havermout ontbijttaartje met blauwe bessen in 30 minuten gaar.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 35 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Plaats een reactie