In de Foodybox kerst van Kroon op het werk zat een pakje plantaardige zalm en een bakje pesto kaasspread van Old Amsterdam. Ik besloot daarmee dit makkelijke en snelle bladerdeeghapje te maken dat er ook nog eens superfeestelijk uitziet.

Ik gebruikte de kleinste uitsteker van een zet van vijf sterren. Je kunt de sterren natuurlijk zo groot maken als je wilt en ook de hoeveelheden aanpassen. Daarnaast kun je ook kiezen voor gewone zalm in plaats van plantaardige zalm. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor 8 kleine sterren:
– 1 plakje plantaardige zalm (Unfished) of gewone zalm
– pesto kaasspread van Old Amsterdam
– 1 ei
– 2 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven op 180 graden en stel in op 15 minuten.
– Steek 8 sterren uit de 2 plakjes bladerdeeg (4 per plakje)
– Kluts het ei los en smeer de bladerdeegsterren ermee in.
– Bak de bladerdeegsterren in 15 minuten gaar. Ze zijn dan mooi goudbruin.
– Laat de bladerdeegsterren even afkoelen en smeer er dan een beetje pesto kaaspread op.
– Snijd een klein reepje van de (plantaardige) zalm, rol deze op en leg op de pestokaasspread.
– Serveer de sterren gelijk. Eet smakelijk.
Totale bereidingstijd: 30 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
