In de Foodybox herfst van Kroon op het werk zat ook een pot hazelnootpasta met stukjes van Bonne Maman. Nu is dat erg lekker op een boterham of tussen een croissant, maar ik besloot er deze heerlijke, gevulde zandkoekjes mee te maken. De suiker verving ik door Pure Via Alternatief voor kristalsuiker dat ook in de Foodybox zat. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor +/- 20 koekjes:
– 280 gram bloem
– 150 gram Pure Via Alternatief voor Kristalsuiker
– 1 eidooier
– 225 gram ongezouten roomboter (in blokjes)
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 snuf zout
– 4 volle eetlepels Bonne Maman hazelnootpasta met stukjes
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 175 graden en stel in op 20 minuten.
– Doe de boter en suikers in een kom en klop deze romig.
– Voeg de eidooier toe en meng deze door het boter-suikermengsel.
– Mix als laatste de bloem en zout erdoor.
– Zet de mixer weg en kneed met je handen tot je een stevig deeg hebt.
– Wikkel het deeg in plastic folie en leg het deeg 1 uur in de koelkast.
– Rol balletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
– Druk de balletjes wat platter en maak er een kuiltje in door de achterkant van een pollepel in het midden van het koekje te steken. Maak het gat al draaiend (in het gat) iets groter.
– Zorg voor een beetje ruimte tussen de koekjes.
– Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar. Als ze goudbruin zijn, kun je ze uit de oven halen.
– Laat ze afkoelen op een rooster.
– Schep wat hazelnootpasta in de punt van een boterhamzakje, zodat je een wegwerp spuitzak maakt. Knip het puntje af en vul hiermee de koekjes.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 45 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
