Deze crispy potato salad met honingtomaatjes maakte ik in samenwerking met Looye Honingtomaten en Green Food Lab.
De naam Honingtomaten zegt het eigenlijk al: Looye Honiningtomaten zijn een ultieme smaakbeleving. De tomaatjes zijn honingzoet, knapperig en erg voedzaam. Verwerk ze in een salade, eet ze uit het vuistje of maak ze onderdeel van je borrelplank of picknick.
Deze salade is ideaal om mee te nemen naar een picknick. Ik durf te wedden dat hij snel op is. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor een grote salade
– 1 kilo vastkokende aardappelen
– 180 gram Looye Honingtomaten (1 bakje)
– 2 eetlepels Griekse yoghurt
– 3 eetlepels mayonaise
– 30 gram geraspte kaas 30+
– een snuf chilipeper
– sap van 1/4 citroen (snijd een citroen in vieren en gebruik het sap uit 1 partje)
– olijfolie, zout en peper
Bereidingswijze:
– Maak de aardappels schoon en snijd ze door midden.
– Kook de aardappels in 20 minuten gaar en giet ze dan af.
– Verwarm de oven voor op 220 graden en stel in op 45 minuten.
– Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de aardappels.
– Druk de aardappels plat met behulp van een glas.
– Strooi nu zout, peper en olijfolie over de aardappels en bak de aardappels in 45 minuten krokant. Schep ze halverwege nog een keer om.
– Maak ondertussen de dressing door het citroensap, de Griekse yoghurt, kaas en mayonaise te mengen in een ruime kom.
– Voeg een snuf chilipoeder toe (of als je van pittig houdt naar wens meer) en nog wat peper.
– Was de Honingtomaten en halveer deze.
– Zodra de aardappels klaar zijn, doe je ze in de kom met de dressing en schep je ze om zodat ze bedekt worden met de dressing.
– Schep als laatste de honing tomaten door de salade.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten.
Heb jij een van deze recepten gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
