Ik zag al een paar keer de populaire dadelbark / dadelreep voorbij komen op Instagram, dus kon ik niet achterblijven om hem ook te maken. Er zijn veel variaties mogelijk, maar ik besloot te beginnen bij een basis dadelreep.

De dadelreep is erg makkelijk te maken. Je moet alleen geduld hebben tot hij klaar is. Hij moet namelijk even een paar uur in de koelkast. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten:
– 12 medjouldadels
– 1 flinke eetlepel 100%pindakaas (losgeroerd)
– 150 gram pure chocolade
– 1 handje ongezouten pinda’s
– grof zeezout
Bereidingswijze:
– Verwarm de chocolade au bain-marie en roer los.
– Hak de pinda’s klein.
– Haal de pitten uit de dadels en leg ze met de open kant naar beneden op een stuk bakpapier.
– Vorm met de dadels een reep (3×4).
– Leg er een stuk bakpapier op en druk ze plat met een glas of deegroller en haal het bakpapier van de bovenkant.
– Doe de reep dan op een kleine snijplank of in een brownieblik, daarmee verplaats je hem makkelijker.
– Smeer de pindakaas over de bovenkant van de dadels.
– Giet de chocolade over de pindakaas en smeer uit.
– Strooi wat grof zeezout over de chocolade en maak vervolgens af met de pinda’s.
– Zet de dadelreep voor een nacht in de koelkast.
– Snijd de reep in stukken en genieten maar!
Totale bereidingstijd: 10 minuten+ een aantal uur (of nacht) wachten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
