Zandkoekjes

Dit is een makkelijk basisrecept voor zandkoekjes dat ik al meerdere keren met de peuter heb gebakken. Ze kunnen niet mislukken.

De koekjes lenen zich er ook goed voor om ze te versieren. Lees je mee voor het recept?
Zandkoekjes-lovetocookhealthy

Ingrediënten voor 30 koekjes:
– 200 gram bloem
– 75 gram suiker
– 1 eidooier
– 125 gram boter
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 eetlepel koud water

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 175 graden en stel in op 15 minuten.
– Doe de bloem, suiker en de vanillesuiker in een kom.
– Snijd de boter in blokjes en voeg deze samen met de eidooier toe.
– Mix tot er een kruimelig deeg ontstaat.
– Zet de mixer weg en voeg het water toe.
– Kneed met je handen tot een stevig deeg en wikkel het in plastic folie.
– Leg het deeg 30 minuten in de koelkast.
– Rol het deeg uit op een bebloemde werkplek en steek de koekjes uit.
– Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor een beetje ruimte tussen de koekjes.
– Bak de koekjes in maximaal 15 minuten gaar. Houd de koekjes goed in de gaten, zeker wanneer ze aan de dunne kant zijn.  Als ze goudbruin zijn, kun je ze uit de oven halen.
– Laat ze afkoelen op een rooster.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 45 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s