Bananenbrood met marble effect

In de foodybox herfst van Kroon op het werk zat onder andere een pot hazelnootpasta van Bonne Maman en bananen van I AM Organic. Daar besloot ik dit heerlijke bananenbrood met marble effect mee te maken. Lees je mee voor het recept?Bananenbrood-hazelnootpasta-marble-lovetocookhealthy
Ingrediënten voor 1 bananenbrood:

– 4 rijpe bananen
– 150 gram zelfrijzend bakmeel + extra voor het bakblik
– 3 eieren
– 2 flinke eetlepels hazelnootpasta
– 75 gram walnoten
– een snuf zout

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven op 175 graden.
– Pureer de bananen in een kom (kom 1) en mix hier één voor één de eieren door.
– Voeg het zelfrijzend bakmeel en zout toe en en klop tot een glad beslag.
– Haal nu 1/3 van het mengsel uit de kom en doe dit in een aparte kom (kom 2).
– Voeg de hazelnootpasta toe aan kom 2 en roer dit goed door elkaar.
– Hak de walnoten in kleine stukjes en roer dit door de beide mengsels.
– Vet een bakblik in en bestuif met wat bakmeel.
– Giet het beslag nu om en om in het bakblik en begin en eindig met het beslag uit kom 1.
– Bak het bananenbrood in 45 minuten gaar.
– Laat het bananenbrood een beetje afkoelen in de vorm en stort het dan op een rooster.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s