Mini shortbread koekjes

Deze mini shortbread koekjes stonden al een hele tijd op mijn lijstje om te maken. Ik had ze ooit eens op Pinterest voorbij zien komen en wilde ze zelf ook eens maken. Ik probeerde een recept uit en paste deze naar smaak aan. Zoals wel vaker gebeurt was het recept na de tweede keer wel naar wens.

Deze koekjes zijn perfect om tijdens kerstvakantie te maken en ik weet zeker dat ze binnen no-time op zijn. Ze zijn snel klaar en het is ook leuk om ze met kinderen te maken. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten:
– 110 gram ongezouten boter
– 170 gram bloem
– 3 eetlepels poedersuiker
– 3/4 theelepel vanille-extract
– een snuf zout
– kerstsprinkles

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 160 graden.
– Doe de boter, bloem, poedersuiker, vanille-extract en zout in een foodprocessor en mix kort tot een beslag.
– Doe het beslag in een kom en kneed de sprinkles erdoor.
– Rol het deeg uit op een stuk bakpapier tot je de gewenste dikte hebt.
– Snijd vervolgens het deeg in kleine vierkantjes en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
– Bak de mini shortbread koekjes in 16 minuten gaar.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 25 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s