Kip pilav met rijst en perzik

Het was jaren geleden dat ik pilav had gegeten en ik had het zelf ook nog nooit gemaakt. Onder het mom van variatie in de keuken, besloot ik het dan maar eens te maken.

Het is een heerlijk en zomers kipgerecht, dat snel op tafel staat. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:
– 2 stukken kipfilet
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– 1 teentje knoflook
– 1 ui
– 1 blik perziken op siroop
– 2 eetlepels ketjap
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 klein blikje tomatenpuree
– peper en zout
– olijfolie
– rijst

Bereidingswijze:
– Kook de rijst volgens de instructies van het pak.
– Snipper de ui en haal de schil van de knoflook.
– Snijd de paprika’s in blokjes.
– Snijd de kipfilet in blokjes.
– Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Knijp de knoflook boven de pan uit met een knoflookpers en bak mee.
– Doe nu de kipfilet in de pan en bak deze rondom bruin.
– Voeg dan de paprika toe en bak deze vijf minuten mee.
– Doe daarna de tomatenpuree, paprikapoeder, ketjap, peper en zout en het siroop van de perziken in de pan. Draai het vuur laag en laat het geheel 10 minuten pruttelen.
– Snijd ondertussen de perziken in blokjes en doe deze de laatste minuut in de pan.
– Serveer de kip pilav met de rijst.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 30 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s