Jamkoekjes

In één van de foodyboxen van Kroonophetwerk zat een pot abrikozen jam met minder suiker. Daar wilde ik nu eindelijk eens een keer jamkoekjes mee maken.

Je maakt deze koekjes in een handomdraai. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten ongeveer 20 koekjes:
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 100 gram boter
– 100 gram kokosbloesemsuiker
– 1 ei
– abrikozenjam
– bloem om te bestuiven

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 12 minuten.
– Snijd de boter in stukjes en doe met de suiker en het bakmeel in een kom.
– Mix hier met deeghaken een kruimeldeeg van.
– Voeg het ei toe en kneed er een soepel deeg van. (Ik gebruikte voor het laatste stukje mijn handen.)
– Bestuif het aanrechtblad of ander werkblad met wat bloem en rol het deeg uit.
– Steek er vormpjes uit en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
– Druk in het midden van de koekjes voorzichtig een kuiltje met je vinger en lepel hier wat jam in.
– Bak de koekjes in 12 minuten gaar.
– Laat ze afkoelen op een rooster.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 30 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s