Courgettequiche

Ik ben de laatste tijd weer volop quiches aan het maken. Het is lekker makkelijk en ik gebruik dan het liefst vers hartige taartdeeg. Dat vind je in het koelschap van de supermarkt

Deze courgettequiche is vegetarisch, dus een prima gerecht als je een dag geen vlees wilt eten. Voor deze quiche heb je niet vee ingrediënten nodig en je maakt het in een handomdraai klaar. Lees je mee?

Ingrediënten:
– een rol hartig taartdeeg
– 200 gram crème fraîche
– 2 kleine courgettes
– 5 eieren
– 1 klein blikje maïs.
– 200 gram zachte geitenkaas in plakjes
– 2 theelepels gedroogde tijm
– zout en peper

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Doe de crème fraîche, eieren, peper en zout in een kom en klop los.
– Schaaf de courgettes in plakken met een kaasschaaf en laat de maïs uitlekken.
– Vet een springvorm in en bekleed deze met het deeg.
– Prik met een vork gaatjes in de bodem.
– Leg de helft van de courgette en maïs op de bodem en stort hierover de helft van het eimengsel.
– Verkruimel 100 gram geitenkaas over de taart.
– Leg de overgebleven courgette en maïs in de vorm en stort de andere helft van het eimengsel erover.
– Verkruimel de overgebleven geitenkaas over de quiche en maak af met de tijm.
– Bak de plaattaart in 30 minuten gaar.
– Serveer warm.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s