Plaattaart met broccoli, geitenkaas en walnoten

Na de plaattaart met courgette en geitenkaas, wilde ik nog een gezonde plaattaart maken. Dat werd deze plaattaart met broccoli, geitenkaas en walnoten.

Ook deze foto is niet prachtig qua licht, maar dat heb je helaas met wintertijd. De taart smaakt er niet minder om en het is zonde om het recept niet te delen. Lees je mee?

Ingrediënten:
– een rol hartig taartdeeg
– 150 gram volle Griekse yoghurt
– 1 kleine broccoli
– 2 eieren
– 200 gram zachte geitenkaas in plakjes
– 4 handjes walnoten
– 2 theelepels gedroogde tijm
– zout en peper

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Doe de Griekse yoghurt en eieren in een kom en klop los met peper en zout.
– Snijd de broccoli in roosjes en maal fijn in de keukenmachine.
– Rol het taartdeeg, met het bakpapier dat erbij zit uit, op een bakplaat.
– Bestrijk het deeg met het yoghurtmengsel en verdeel hierover de broccoli.
– Verkruimel de geitenkaas over de plaattaart.
– Hak de walnoten in de keukenmachine in grove stukken en verdeel over de plaattaart.
– Maak de plaattaart af met twee theelepels gedroogde tijm.
– Bak de plaattaart in 30 minuten gaar.
– Serveer warm.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s