Pompoenstoof

Er staan veel recepten met stoofvlees op de site, maar je kunt natuurlijk ook vegetarische stoofpotjes maken. Deze pompoenstoof is er daar een goed voorbeeld van.

In tegenstelling tot een stoofpot met vlees, maak je dit stoofpotje in 45 minuten klaar. Ideaal dus als je zin hebt in een lekkere, winterse maaltijd zonder vlees. Lees je mee?

Ingrediënten:
– 1 flespompoen
– 1 ui
– 5 trostomaten
– 500 ml water
– 1 tablet kippenbouillon
– 1 grote pot witte bonen in tomatensaus
– 1 theelepel gemalen kaneel
– olijfolie

Bereidingswijze:
– Snijd de boven en onderkant van de pompoen, halveer de pompoen en schil deze met een dunschiller.
– Halveer de pompoenstukken nog eens en schep het vruchtvlees en pitten eruit.
– Snijd de pompoen vervolgens in blokken.
– Snipper de ui en snijd de tomaten in parten.
– Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de ui met de kaneel.
– Voeg de tomaten, het tablet kippenbouillon, het water en de pompoen toe en breng aan de kook.
– Zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat het geheel 20 pruttelen.
– Voeg 5 minuten voor tijd de witte bonen in tomatensaus toe, roer goed door en laat de resterende tijd meekoken.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 45 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s