Gevulde eieren met zwarte knoflook

Ik ontving in de foodybox van Kroonophetwerk een doosje met zwarte knoflook. Daar moest ik natuurlijk iets lekkers mee maken. Het lag voor de hand om hummus met zwarte knoflook te maken, maar ik bedacht met dat zwarte knoflook ook een lekkere smaak geeft aan gevulde eieren.

Ik probeerde het uit en serveerde het tijdens een tapasavond met mijn man. Hij keurde de gevulde eieren goed en dus laat ik jullie vandaag zien hoe je ze maakt. Lees je mee?

Ingrediënten voor 8 porties:
– 4 eieren
– 2 teentjes zwarte knoflook
– 1,5 – 2 eetlepels yogonaise
– 1/4 theelepel Dijonmosterd
– een snuf zout
– optioneel bieslook

Bereidingswijze:
– Pel de teentjes knoflook en laat ze 10 minuten wellen in heet water.
– Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard, laat ze schrikken met koud water en laat ze even afkoelen.
– Pel vervolgens de eieren en snijd ze in de lengte door midden.
– Schep het eigeel eruit, doe dit in een kom en voeg hier de mayonaise en Dijon mosterd aan toe.
– Haal de knoflook uit het water, dep droog en pers deze met een knoflookpers uit en doe dit ook in de kom.
– Prak alles goed door elkaar en maak op smaak met een snufje zout.
– Doe het mengsel in een spuitzak of gebruik een lepel en vul de eiwitten.
– Garneer eventueel met bieslook. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd:30 minuten.

Heb jij een van deze recepten gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

2 gedachtes over “Gevulde eieren met zwarte knoflook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s