Rode bietenquiche

Deze rode bietenquiche is een héérlijke vegetarische taart voor dagen waarop je geen vlees wilt eten. Door de walnoten en geitenkaas mis je het vlees helemaal niet.
Rode bietenquiche
Rode bieten zijn een veelzijdige groente je kunt ze verwerken in smoothies, cakes en dus ook in hartige taarten. Deze rode bietenquiche maak je in een handomdraai klaar en daarna doet de oven het werk. Lees je me voor het recept?

Ingrediënten:
– een rol hartige taartdeeg
– 7 rode bieten (voorgekookt)
– 200 ml crème fraîche
– 1 rode ui
– 5 eieren
– 200 gram zachte geitenkaasschijfjes
– peper, zout & olijfolie
– 2 handjes walnoten

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op een uur.
– Vet een taartvorm in en bekleed met het hartige taartdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
– Rasp de rode bieten met de hand of met behulp van een keukenmachine. Doe de geraspte rode biet in een vergiet en laat uitlekken.
– Snipper een rode ui, breek de geitenkaas in stukjes en doe bij de rode biet. Schep goed door en breng op smaak met wat peper en zout.
– Klop de eieren los met de crème fraîche en maak op smaak met peper en zout.
– Schep de rode bietjes in de taartvorm, leg hierop stukjes walnoot en giet als laatste het eimengsel erover.
– Bak de taart in 1 uur gaar. Houd goed in de gaten dat de bovenkant niet te donker wordt. Dek deze eventueel af met aluminiumfolie.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s