Appel kruidnootcrumble taartjes

Ja, ik geef het toe. We hadden iets teveel kruidnoten gekocht dus zocht ik manieren om ze te verwerken in recepten. Deze appel kruidnootcrumble taartjes zijn de ideale koffiesnack voor op een winterse dag. Zodra ze in de oven staan, gaat het hele huis heerlijk ruiken naar koekkruiden. Deze taartjes eten het beste als ze helemaal afgekoeld zijn, dan is de koek lekker stevig.
Appel kruidnootcrumbletaartjes
Je kunt deze taartjes daarom ook prima een dag voor tevoren klaarmaken. Bewaar ze in de koelkast en haal ze net voor het serveren eruit om een beetje op temperatuur te laten komen.

Ingrediënten voor 4 perentaartjes:
– 150 gram speltbloem
– 35 gram kokosbloesemsuiker
– 100 gram boter (in blokjes)
– 1 theelepel bakpoeder
– 2 theelepels koekkruiden
– 20 gram kruidnoten
– 3/4 appel

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 190 graden en stel in op 20 minuten.
– Vet 4 taartvormpjes van 10 cm in.
– Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
– Maal de kruidnoten tot ze kruimels zijn.
– Meng de speltbloem, suiker, bakpoeder en koekkruiden in een kom.
– Doe de boter bij het bloemmengsel en kneed tot er kruimels ontstaan. Leg 1/4 van het kruimeldeeg apart en kneed het resterende 3/4 deel tot een glad deeg.
– Pak nu telkens een handje deeg en bekleed hiermee de vormpjes. (bodem + rand).
– Verdeel de appelblokjes over de bodem van de vormpjes.
– Meng de gemalen kruidnoten met het kruimeldeeg en verdeel over de taartjes.
– Bak de appel kruidnotencrumble taartjes in maximaal 20 minuten gaar. Let goed op dat de taartjes niet te bruin worden.

Totale bereidingstijd: 30 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s