Bloemkoolsoep

Ben je alvast op zoek naar een simpele soep om bij te komen van de feestdagen? Lees dan vooral verder, want deze bloemkoolsoep maak je in een handomdraai. Lekker om een dag van tevoren te maken.
Bloemkoolsoep
Ik maakte deze soep met kalkoen hamreepjes die ik bij de Albert Heijn vond (geen sponsor), maar als je een vegetarische soep wilt, kun je de kalkoen weglaten.

Ingrediënten voor 4 porties
– 1 bloemkool
– 400 gram kruimige aardappels
– 500 ml magere melk
– 500 ml groentebouillon
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 1 bakje kalkoen “ham”reepjes
– bosui
– olijfolie
– peper

Bereidingswijze:
– Verhit wat olijfolie in een pan.
– Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en fruit deze in de pan.
– Maak de bloemkool schoon, snijd in roosjes en schil de aardappels en snijd in blokjes.
– Doe de bloemkool, aardappels, melk en bouillon in de pan en breng aan de kook.
– Roerbak ondertussen de kalkoen ham reepjes in een koekenpan en snijd de bosui in rondjes.
– Laat de groente 20 minuten koken, zet het fornuis uit en pureer de soep glad.
– Maak de soep op smaak met wat verse peper, schep in de kommen en garneer met de bosui en kalkoen.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 40 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s