Tapas: Filodeegbuideltjes met brie

Vorige week zette ik het tweede recept voor de bloginsiders van Uitpaulineskeuken en Président brie online. Vandaag is het tijd voor het derde en laatste recept.
Filodeegbuideltjes met brie
Deze filodeegbuideltjes met brie en jam zijn lekker als tapas hapje, maar kun je ook serveren als voorgerecht tijdens de feestdagen. Serveer er dan 3 per persoon.

Ingrediënten voor 9 filodeegbuideltjes:
– 1 pakje filodeeg uit de vriezer
– 9 stukjes brie
– aardbeienjam
– olijfolie
– keukentouw

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 8 minuten.
– Laat het filodeeg ontdooien en snijd de vellen horizontaal en verticaal door de midden, zodat er vier vierkantjes per vel ontstaan.
– Besmeer een velletje met een beetje olijfolie, leg hier een ander velletje gedraaid op, zodat er een stervorm ontstaat.
– Leg een stukje brie in het midden en doe hierop een theelepel jam.
– Vouw de hoeken van de vellen naar binnen, zodat er een buideltje ontstaat en maak het buideltjes voorzichtig vast met een stukje keukentouw.
– Smeer het buideltje in met wat olijfolie en zet op een met bakpapier beklede bakplaat.
– Herhaal bovenstaande stappen tot je 9 filodeegbuideltjes hebt.
– Bak de filodeegbuideltjes in 8 minuten gaar.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 15 minuten

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s