Pesto plukbrood

Ik heb al eens eerder een plukbrood gemaakt met behulp van een rond brood van de bakker, maar nu wilde ik ook het brood zelf maken. Dus ging ik op mijn vrije dag aan de slag.
Pesto plukbrood
Dit is heel makkelijk te maken, maar je hebt er wel wat geduld voor nodig, want het moet 2 uur rijzen. Daarna bak je het in 25 minuten gaar en smullen maar!

Ingrediënten:
– 250 gram speltbloem
– 1 theelepel olijfolie + extra voor het invetten
– 1 theelepel gist
– 1/2 theelepel zout
– 150 ml warm water
– 150 gram groene pesto
– 40 gram (of meer) geraspte kaas 30+

Bereidingswijze:
– Mix de bloem, zout en gist in een kom en maak een kuil in het midden.
– Voeg het water en de theelepel olijfolie toe en meng tot een geheel.
– Strooi wat bloem op het aanrecht en kneed het deeg gedurende 10 minuten.
– Doe wat olijfolie op een stuk keukenpapier en vet een kom in. Doe het deeg in de kom en dek af met een theedoek. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plaats.
– Kneed het deeg kort en verdeel in 18 balletjes.
– Doe de pesto in een kom, haal de balletjes door de pesto en leg ze in een ingevette bakvorm.
– Dek af en laat opnieuw een uur rijzen.
– Verwarm de oven op 180 graden.
– Bestrooi het brood met de geraspte kaas en bak het pesto plukbrood af in 25 minuten.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 2 uur en 45 minuten.

2 gedachtes over “Pesto plukbrood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s